Skip to main content

Bersara Polis and Bersara Askar, biasa. | Bersara Berblogging ???

w.b.t.

Pagi semua. Lain mcm je tajuk entri nana rini. Entri nana kali ni tak de kena mengena pun cite tentang polis or askar sebenarnya. Tapi nak share yang part hujung kat tajuk entri tu. Bukan pe, semalam nana ada terbaca entri sorang blogger ni pasal peringkat2 dalam berblogging ni. Rajin betul blogger tu buat survey pasal dunia blogging ni, sampai dia dapat buat entri mcm tu. Tabik spring ar sama dia.

Menurut blogger tu, ada 5 peringkat dlm berblogging ni (or 5jenis blogger ar) :

1. Permulaan (Newbie)
2. Pertengahan (Identiti sendiri)
3. Blogger advance
4. Blogger berpengalaman
5. Bersara

Apa? Blogger pun ada tahap bersara jugak? Kenapa mesti nak bersara, sayang lah. Lau blogger2 yg dah lama and dah banyak pengalamannya tu bersara, nanti kat mana lah blogger2 baru macam nana ni merujuk. Kesian kat kami yang baru nak blaja2 berblogging ni.

Lau korang nak tau lebih pasal peringkat2 dalam berblogging ni korang boleh lah klik sini. Thanx to Bro. AffanRuslan atas informasi yang berguna ni untuk dikongsi bersama. "Sharing is Caring".

Korang kat peringkat yang mana? Kalau nana, nana ni dah tentu2 duduk dlm peringkat yang pertama. Yelah, baru sebulan jagung lah katakan. Apa pun nana akan terus explore lagi apa2 je yang boleh menambahkan ilmu blogging nana ni.

Sekian.

Comments

Popular posts from this blog

MENERIMA TEMPAHAN MENJAHIT PAKAIAN

Saya ada menyediakan khidmat menjahit pelbagai jenis pakaian lelaki, wanita, dewasa, dan kanak-kanak.

Boleh singgah instagram dan laman muka bukusaya untuk tengok gambar hasil jahitan saya selama saya menceburi dalam bidang menjahit ni.
Facebook : Yusliana Yusof
Instagram : yuslianayusof
Di bawah ni antara koleksi gambar baju yang saya jahit :
BAJU BRIDESMAID : family phia

BAJU UNTUK KE KENDURI KAHWIN : kak syikin

BAJU TUNANG : eika

BAJU NIKAH : noly

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU TUNANG : noly

BAJU TUNANG : atikah

BAJU SANDING : kak ain






Sekian, terima kasih. 

Tips Hilangkan Jeragat

w.b.t.
Kali ni nana nak share sikit tips macam mana nak hilangkan jeragat. Tapi, sabar dulu. Jangan gelojoh.
p/s: Tips ni bukan untuk hilangkan jeragat dimuka, tapi untuk hilangkan jeragat di toto, comforter, selimut, or cadar (yang fabrik tak luntur color lah biasanya).
Jeragat atau nana lebih biasa panggil taik lalat je. Cuba korang tengok kat toto ke comforter ke yang dah lame tak basuh tu, mesti dah naik taik lalat. Geli je nak pakai-ada hitam2 @ taik lalat. Kadang2 kat telekung or pakaian sembahyang orang pempuan, kat bahagian muka dia tu, lau lama tak basuh mulalah bertaik lalatkan?
So sekarang ni, nana nak sharelah cikit cara nana nak hilangkan jeragat or taik lalat ni kat pakaian or fabrik yang tak luntur warnanya lah.
Senang je. Bahan2 (macam nak memasak plak) :
1. Korang hanya perlukan air sabun (sabun letak cikit je, biar air banyak tak pe).2. Clorox (tak payah campur air) yang biasa ada kat pasaran tu. 3. Fabrik yang korang nak cuci (biar dia dalam keadaan kering, jangan basahka…

Breakfast : Telur Rebus

So arini punya breakfast, kena lah makan telur rebus. Sebab tak nak minyak.Makan dengan serbuk cili kering. Boleh lah telan dari telur rebus kosong saja. Memang tak boleh.Air putih tak lupa. Kena minum sebanyak yang boleh. No more air manih.Menu tengahari may be buat tomyam simple. Ayam sikit daging sikit and enoki. Cukup dah tu.Adik ada, kalau dia nak join makan boleh je. Cuma nak makan nasi, gi lah beli kat mamak kat bawah. Hihihi. Tak nak masak nasi dah. Lagi pun periuk rice cooker dah tak ok. Kalau masak nasi asyik tebal je kerak dia. So disebabkan sorang je makan nasi. Senang je beli je. Hehehehe.Challenge for healthy lifestyle! ❤️❤️