Skip to main content

Popular posts from this blog

Breakfast : Telur Rebus

So arini punya breakfast, kena lah makan telur rebus. Sebab tak nak minyak.Makan dengan serbuk cili kering. Boleh lah telan dari telur rebus kosong saja. Memang tak boleh.Air putih tak lupa. Kena minum sebanyak yang boleh. No more air manih.Menu tengahari may be buat tomyam simple. Ayam sikit daging sikit and enoki. Cukup dah tu.Adik ada, kalau dia nak join makan boleh je. Cuma nak makan nasi, gi lah beli kat mamak kat bawah. Hihihi. Tak nak masak nasi dah. Lagi pun periuk rice cooker dah tak ok. Kalau masak nasi asyik tebal je kerak dia. So disebabkan sorang je makan nasi. Senang je beli je. Hehehehe.Challenge for healthy lifestyle! ❤️❤️

MENERIMA TEMPAHAN MENJAHIT PAKAIAN

Saya ada menyediakan khidmat menjahit pelbagai jenis pakaian lelaki, wanita, dewasa, dan kanak-kanak.

Boleh singgah instagram dan laman muka bukusaya untuk tengok gambar hasil jahitan saya selama saya menceburi dalam bidang menjahit ni.
Facebook : Yusliana Yusof
Instagram : yuslianayusof
Di bawah ni antara koleksi gambar baju yang saya jahit :
BAJU BRIDESMAID : family phia

BAJU UNTUK KE KENDURI KAHWIN : kak syikin

BAJU TUNANG : eika

BAJU NIKAH : noly

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU TUNANG : noly

BAJU TUNANG : atikah

BAJU SANDING : kak ain






Sekian, terima kasih. 

I HAVE TO START NOW!

Dah berapa banyak kali cuba. And dah berapa banyak kali jugak, hanya separuh jalan. Kali ni cuba lagi. Semoga istiqomah dan berterusan hendaknya. Sehingga dapat capai target berat yang diimpikan.Masa untuk jaga pemakanan semula. Tiap kali buat diet, akan lebih berhati-hati bab pilih makanan and akan lebih rajin masak sendiri. Sebab lebih selamat dan kita tahu apa yang kita buh dalam masakan kita. But, kali ni kena ubah sikit. InsyaAllah nak buat cara yang lebih sihat. Nak kurangkan masakan berminyak, and banyakkan yang rebus-rebus or masak air je. Lebih healthy gitu. Hopefully kuat. Sebab time diet, memang akan ada macam-macam dugaan. Lagi-lagi bab pelawa makan ni. Time tu lah berduyun-duyun orang nak belanja makan itulah inilah. Hahaha. Jadi, kena siapkan mental awal dan kuatkan pengawalan nafsu. Niat nak join special group diet di FB. Harap masih open. Sekarang tunggu coach nya reply mesej dulu. Semoga masih diterima. But officiallynya, group tu akan start 1 January 2018.Sekarang ni…