Skip to main content

Posts

Breakfast : Telur Rebus

So arini punya breakfast, kena lah makan telur rebus. Sebab tak nak minyak.Makan dengan serbuk cili kering. Boleh lah telan dari telur rebus kosong saja. Memang tak boleh.Air putih tak lupa. Kena minum sebanyak yang boleh. No more air manih.Menu tengahari may be buat tomyam simple. Ayam sikit daging sikit and enoki. Cukup dah tu.Adik ada, kalau dia nak join makan boleh je. Cuma nak makan nasi, gi lah beli kat mamak kat bawah. Hihihi. Tak nak masak nasi dah. Lagi pun periuk rice cooker dah tak ok. Kalau masak nasi asyik tebal je kerak dia. So disebabkan sorang je makan nasi. Senang je beli je. Hehehehe.Challenge for healthy lifestyle! ❤️❤️
Recent posts

I HAVE TO START NOW!

Dah berapa banyak kali cuba. And dah berapa banyak kali jugak, hanya separuh jalan. Kali ni cuba lagi. Semoga istiqomah dan berterusan hendaknya. Sehingga dapat capai target berat yang diimpikan.Masa untuk jaga pemakanan semula. Tiap kali buat diet, akan lebih berhati-hati bab pilih makanan and akan lebih rajin masak sendiri. Sebab lebih selamat dan kita tahu apa yang kita buh dalam masakan kita. But, kali ni kena ubah sikit. InsyaAllah nak buat cara yang lebih sihat. Nak kurangkan masakan berminyak, and banyakkan yang rebus-rebus or masak air je. Lebih healthy gitu. Hopefully kuat. Sebab time diet, memang akan ada macam-macam dugaan. Lagi-lagi bab pelawa makan ni. Time tu lah berduyun-duyun orang nak belanja makan itulah inilah. Hahaha. Jadi, kena siapkan mental awal dan kuatkan pengawalan nafsu. Niat nak join special group diet di FB. Harap masih open. Sekarang tunggu coach nya reply mesej dulu. Semoga masih diterima. But officiallynya, group tu akan start 1 January 2018.Sekarang ni…

Diet Atkins

Fasa 1 (Fasa Induction)
--------------------Contoh Menu Breakfast : Telur rebus 2 biji dan sambal keringLunch : Kari ayam kering dan sawi putih gorengDinner : Ikan cencaru bakar cicah air asam Atkins dan kubis goreng

I LOVE MAKE UP - TAPI TAK PANDAI

Normal ke tak erk? Suka tengok orang yang makeup cantikkk2 tu. Tapi diri ku ni. Nann hadooo! Skill ke laut dalam. 😅 .
Ada ke yang sama macam YL? #kita_geng Gituuuu! .
Tapi seriusly. YL sukaaaa and mudah jatuh cintaa la dengan orang yang makeup lawaaaaa2 ni. .
Dulu kala zaman bila tah YL pernah sekali jerrr " S E K A L I " je tau. Join class makeup. Masa tu memang zero betul pasal makeup2 ni..
Zaman sekarang ni banyak tengok kat YouTube jelah jawabnya. Nak join class pun sekarang ni harga yuran dia boleh tahan mahaiii lah jugak kan. .
Bestnyaaaaaa lah kalau ada yang sudi nak makeup kan muka YL ni sekarang ni. Lawa2 bajet chantekk sesangat macam Nora Danish ke Neelofa ker! Besssstttttnyaaaaa!! 😍😘.
K lah. YL nak sambung buat keje balik ni. Rest sat tu yang update kat sini sat. 😅 .
Nanti ketemu lagi. Thanks pada yang sudi baca YL bebel. 😘 Muahhhhhx! .
YUYU LIANA
Gambar contoh ehsan dari Pakcik Google. Chantekkkk makeup dia. Simple, Sweet & just Nice. 😍😘😍😘

JUBAH SAIZ BESARRRR! 10XXXXXL!

KakYuyu suka nak berkongsi dengan korang semua, apa yang KakYuyu buat dan apa yang KakYuyu lakukan. InsyaAllah. .
KakYuyu ni dah join bidang fashion ni sejak tahun 2012 macam tu lah lebih kurang. Dan Alhamdulillah KakYuyu masih menjiwai lagi perkara2 yang berkaitan fashion ni sehingga ke hari ini. Alhamdulillah. .
Untuk tahun lepas dan tahun 2017 ni, KakYuyu more focus kepada fashion untuk sahabat2 KakYuyu yang bersaiz special yang chomeyyy2 tu. Plussize lah kiranya. (Actually termasuk lah diri KakYuyu ni sendiri jugak : Chomeyyyy sangatttt gituuuu). .
Dan juga, KakYuyu lebih tumpukan pada fashion muslimah, iaitu jubah. So ada bermacam2 lah design jubah yang KakYuyu ada. And antaranya macam yang korang nampak kat bawah2 niiii.  .
Simple. .
Just niceee. .
Elegent gituuu. .

Dah lah tak nak awal2 ni cite pasal bisnes panjang2. Ni KakYuyu saja nak perkenalkan sahaja sedikit. at least korang tau lah jugak apa yang KakYuyu ni buat kan.  .
InsyaAllah next time KakYuyu cuba kongsikan ilmu ya…

PERMULAAN SEMULA UNTUK TAHUN BARU TAHUN 2017

Kembali menulis. Yessss KakYuyu akan kembali menaburkan idea2 baru di dalam blog ini semula. Yuhuuuu.
.

Semoga tahun ini KakYuyu lebih istiqomah la dalam usaha nak melambakkkan pelbagai cerita dalam ini bloggg.
.

NotaComel : Semoga kita semua akan terus dilimpahkan dengan rezeki yang banyak serta dengan ideaaa yang banyak untuk terus berkongsi dengan ramai orang lagi. InsyaAllah.
.

Amennn Amennnn.
.



.
.
Yang ikhlas,
KakYuyu




JUBAH PLAIN MYRA

Jubah Plain Ready Stock .
Material Kain Koshibo ( Telah terbukti selesa dan sejuk ) .

Saiz tersedia ada dari saiz S hingga 10XXXXL
.

Ada 13 pilihan warna yang menarik
.

Pilihan jenis tangan : Bergetah atau tangan biasa sahaja (tangan baju kurung biasa)
.

Bentuk jubah adalah berbentuk A-Cut
.

Kembang bawah dan ukuran tangan adalah mengikut saiz jubah
.

Jika request labuh jubah atau labuh tangan jubah, order akan masuk dalam list pre-order (selama 5 hari bekerja sahaja)
.


.
.
KakYuyu
Yuyu Liana / Byyuslianayusof
Pakar Jubah Saiz Besarrrr!





















MENERIMA TEMPAHAN MENJAHIT PAKAIAN

Saya ada menyediakan khidmat menjahit pelbagai jenis pakaian lelaki, wanita, dewasa, dan kanak-kanak.

Boleh singgah instagram dan laman muka bukusaya untuk tengok gambar hasil jahitan saya selama saya menceburi dalam bidang menjahit ni.
Facebook : Yusliana Yusof
Instagram : yuslianayusof
Di bawah ni antara koleksi gambar baju yang saya jahit :
BAJU BRIDESMAID : family phia

BAJU UNTUK KE KENDURI KAHWIN : kak syikin

BAJU TUNANG : eika

BAJU NIKAH : noly

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU TUNANG : noly

BAJU TUNANG : atikah

BAJU SANDING : kak ain






Sekian, terima kasih. 

Jahit Tepi Shawl

Assalamualaikum.

Lama tak update blog ni, memang lama sesangat.
So hari ni ada kesempatan lagi untuk update lepas update entri pasal brooch ALTAR semalam. 
Kalau ada sesiapa berminat nak beli brooch ALTAR boleh contact saya, 012-5179736 YuslianaYusof Facebook : Yusliana Yusof Instagram : yuslianayusof (M Y Yuslisa)
Selain tu, saya ada jugak menyediakan perkhidmatan jahit tepi shawl.
1. Jahit tepi halus

2. Jahit lipat/kelim/babyseam

3. Jahit piping
Untuk maklumat lanjut berkaitan harga dan tempoh siap boleh terus contact saya : whatsapp 012-5179736
Lokasi saya di Taman Alam Megah Seksyen 28 Shah Alam.
Bagi sesiapa yang jauh sikit dari tempat saya, kita boleh jumpa ditengah-tengah. Bagi memudahkan kerja kedua-dua belah pihak.
Kalau nak tengok lebih banyak hasil jahitan saya boleh tengok di instagram saya @yuslianayusof atau di facebook saya Yusliana Yusof.
Okeylah dulu untuk entri hari ni.
Thanks so much bagi yang sudi baca. :)