Skip to main content

Cikgu Takde Otak ??

w.b.t.


Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ini?

Murid-murid : Nampak cikgu.

Guru tadika : Pen adakan?

Murid-murid : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika itu masukkan pen itu ke dalam poket dia dan kemudian bertanya lagi.

Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen?


Murid-murid : Tak nampak cikgu.

Guru tadika : pen ada tak?

Murid-murid : Tak ada cikgu.


Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?

Murid-murid : Tak nampak cikgu.

Guru tadika : Tuhan ada tak?

Murid-murid : Tak ada cikgu.

Guru tadika itu sangat gembira kerana tujuan untuk mempengaruhi anak muridnya itu berjaya.

Tetapi dalam kumpulan kanak-kanak itu, ada seorang budak pintar bernama Amin. Lalu dia pun mengangkat tangan.

Amin : Cikgu, boleh saya cakap sesuatu?

Guru tadika : Boleh, mari ke depan.

Amin : Kawan-kawan nampak cikgu tak?

Murid-murid : Nampak.

Amin : Cikgu adakan?

Murid-murid : Ada.
Amin : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?

Murid-murid : Tak nampak.

Amin : Cikgu ada otak tak?

Murid-murid : Tak ada!

Guru tadika : *@+#%#!!




Sekian.



Comments

Popular posts from this blog

MENERIMA TEMPAHAN MENJAHIT PAKAIAN

Saya ada menyediakan khidmat menjahit pelbagai jenis pakaian lelaki, wanita, dewasa, dan kanak-kanak.

Boleh singgah instagram dan laman muka bukusaya untuk tengok gambar hasil jahitan saya selama saya menceburi dalam bidang menjahit ni.
Facebook : Yusliana Yusof
Instagram : yuslianayusof
Di bawah ni antara koleksi gambar baju yang saya jahit :
BAJU BRIDESMAID : family phia

BAJU UNTUK KE KENDURI KAHWIN : kak syikin

BAJU TUNANG : eika

BAJU NIKAH : noly

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU TUNANG : noly

BAJU TUNANG : atikah

BAJU SANDING : kak ain






Sekian, terima kasih. 

Tips Hilangkan Jeragat

w.b.t.
Kali ni nana nak share sikit tips macam mana nak hilangkan jeragat. Tapi, sabar dulu. Jangan gelojoh.
p/s: Tips ni bukan untuk hilangkan jeragat dimuka, tapi untuk hilangkan jeragat di toto, comforter, selimut, or cadar (yang fabrik tak luntur color lah biasanya).
Jeragat atau nana lebih biasa panggil taik lalat je. Cuba korang tengok kat toto ke comforter ke yang dah lame tak basuh tu, mesti dah naik taik lalat. Geli je nak pakai-ada hitam2 @ taik lalat. Kadang2 kat telekung or pakaian sembahyang orang pempuan, kat bahagian muka dia tu, lau lama tak basuh mulalah bertaik lalatkan?
So sekarang ni, nana nak sharelah cikit cara nana nak hilangkan jeragat or taik lalat ni kat pakaian or fabrik yang tak luntur warnanya lah.
Senang je. Bahan2 (macam nak memasak plak) :
1. Korang hanya perlukan air sabun (sabun letak cikit je, biar air banyak tak pe).2. Clorox (tak payah campur air) yang biasa ada kat pasaran tu. 3. Fabrik yang korang nak cuci (biar dia dalam keadaan kering, jangan basahka…

JUBAH PLAIN MYRA

Jubah Plain Ready Stock .
Material Kain Koshibo ( Telah terbukti selesa dan sejuk ) .

Saiz tersedia ada dari saiz S hingga 10XXXXL
.

Ada 13 pilihan warna yang menarik
.

Pilihan jenis tangan : Bergetah atau tangan biasa sahaja (tangan baju kurung biasa)
.

Bentuk jubah adalah berbentuk A-Cut
.

Kembang bawah dan ukuran tangan adalah mengikut saiz jubah
.

Jika request labuh jubah atau labuh tangan jubah, order akan masuk dalam list pre-order (selama 5 hari bekerja sahaja)
.


.
.
KakYuyu
Yuyu Liana / Byyuslianayusof
Pakar Jubah Saiz Besarrrr!