Skip to main content

Sulamanku yang Ke-2.

Assalamualaikum w.b.t.

Lihatlah.


*

*

*

*

*

*

*

*

*























Apa lagi.

Komenlah sikit.

Sekian.



Comments

Popular posts from this blog

MENERIMA TEMPAHAN MENJAHIT PAKAIAN

Saya ada menyediakan khidmat menjahit pelbagai jenis pakaian lelaki, wanita, dewasa, dan kanak-kanak.

Boleh singgah instagram dan laman muka bukusaya untuk tengok gambar hasil jahitan saya selama saya menceburi dalam bidang menjahit ni.
Facebook : Yusliana Yusof
Instagram : yuslianayusof
Di bawah ni antara koleksi gambar baju yang saya jahit :
BAJU BRIDESMAID : family phia

BAJU UNTUK KE KENDURI KAHWIN : kak syikin

BAJU TUNANG : eika

BAJU NIKAH : noly

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU SANDING : butik pengantin kak alin

BAJU TUNANG : noly

BAJU TUNANG : atikah

BAJU SANDING : kak ain






Sekian, terima kasih. 

Tips Hilangkan Jeragat

w.b.t.
Kali ni nana nak share sikit tips macam mana nak hilangkan jeragat. Tapi, sabar dulu. Jangan gelojoh.
p/s: Tips ni bukan untuk hilangkan jeragat dimuka, tapi untuk hilangkan jeragat di toto, comforter, selimut, or cadar (yang fabrik tak luntur color lah biasanya).
Jeragat atau nana lebih biasa panggil taik lalat je. Cuba korang tengok kat toto ke comforter ke yang dah lame tak basuh tu, mesti dah naik taik lalat. Geli je nak pakai-ada hitam2 @ taik lalat. Kadang2 kat telekung or pakaian sembahyang orang pempuan, kat bahagian muka dia tu, lau lama tak basuh mulalah bertaik lalatkan?
So sekarang ni, nana nak sharelah cikit cara nana nak hilangkan jeragat or taik lalat ni kat pakaian or fabrik yang tak luntur warnanya lah.
Senang je. Bahan2 (macam nak memasak plak) :
1. Korang hanya perlukan air sabun (sabun letak cikit je, biar air banyak tak pe).2. Clorox (tak payah campur air) yang biasa ada kat pasaran tu. 3. Fabrik yang korang nak cuci (biar dia dalam keadaan kering, jangan basahka…

Jahit Tepi Shawl

Assalamualaikum.

Lama tak update blog ni, memang lama sesangat.
So hari ni ada kesempatan lagi untuk update lepas update entri pasal brooch ALTAR semalam. 
Kalau ada sesiapa berminat nak beli brooch ALTAR boleh contact saya, 012-5179736 YuslianaYusof Facebook : Yusliana Yusof Instagram : yuslianayusof (M Y Yuslisa)
Selain tu, saya ada jugak menyediakan perkhidmatan jahit tepi shawl.
1. Jahit tepi halus

2. Jahit lipat/kelim/babyseam

3. Jahit piping
Untuk maklumat lanjut berkaitan harga dan tempoh siap boleh terus contact saya : whatsapp 012-5179736
Lokasi saya di Taman Alam Megah Seksyen 28 Shah Alam.
Bagi sesiapa yang jauh sikit dari tempat saya, kita boleh jumpa ditengah-tengah. Bagi memudahkan kerja kedua-dua belah pihak.
Kalau nak tengok lebih banyak hasil jahitan saya boleh tengok di instagram saya @yuslianayusof atau di facebook saya Yusliana Yusof.
Okeylah dulu untuk entri hari ni.
Thanks so much bagi yang sudi baca. :)